Op deze pagina vind je alle veelgestelde vragen over onze krabpalen. Staat jouw vraag er niet tussen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

Voor de aanschaf van een krabpaal

Wat is de prijs van een krabpaal op maat?

De prijs is erg afhankelijk van de krabpaal of -meubel dat je graag zou willen hebben. Onze kleine krabpalen zijn al te maken vanaf €80, terwijl een groot buitenmeubel met vijf plateaus al gauw op €700 uitkomt.

De prijs voor onze meest verkochte formaat krabpalen (zie portfolio) liggen rond de €375.

Hoelang is de levertijd van een krabpaal?

Dat hangt natuurlijk af van het formaat van de krabpaal, maar we houden maximaal vier weken aan. Natuurlijk hoor je het van ons als het langer duurt of als we meerdere orders hebben liggen.

Kan ik zelf het hout voor mijn krabpaal kiezen?

We hebben een voorraad aan hout liggen waar inderdaad uit gekozen kan worden. Dit hout is al gedroogd en klaar om te bewerken. We werken zelf voornamelijk met berken, eiken, beuk, wilg, lariks, esdoorn en kastanje

Hebben jullie een voorraad van krabpalen?

Nee. We maken de krabpalen namelijk op maat / op aanvraag.

Moet ik de krabpaal ophalen of kunnen jullie het verzenden?

Woon je niet in de buurt, dan sturen de we krabpaal graag naar je op. Dit doen we via Brenger en de kosten daarvan liggen rond de €100.

Ophalen in IJhorst (Drenthe) mag natuurlijk altijd!

Welke informatie hebben jullie van mij nodig?

We horen graag van je:
- Wat de gewenste afmetingen zijn (hoogte en breedte)
- Of je een binnen of buitenmeubel wilt
- Wat voor budget je in gedachten hebt
- Hoeveel katten en wat voor soort katten je hebt
- Of je voorkeur hebt voor kleuren
- Eventueel: een foto van jouw interieur

Houden jullie rekening met het ras van mijn kat?

Ja, voor Maine Coons maken we bijvoorbeeld stevigere krabpalen en voor Bengalen kunnen de plateaus verder uit elkaar liggen. Laat ons vooral weten wat voor kat je hebt, dan houden we daar rekening mee!

Bewerken jullie het hout met chemicaliën?

Nee! Wij houden van natuurlijke onbewerkte producten, dus wij bewerken onze producten niet.

Na de aanschaf van een krabpaal

Heb ik garantie op de krabpaal?

Wij geven drie jaar garantie op onze krabpalen. Op deze garantie zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Is het erg dat mijn krabpaal barsten of scheuren krijgt?

We krijgen vaak vragen over spleten en scheuren in hout, waarom dit gebeurd en of dit de structuur zal beschadigen. Het simpele antwoord is dat dit een volkomen natuurlijk proces is: iets waar je je geen zorgen over hoeft te maken. Elk stuk hout wil hetzelfde zijn als zijn omgeving, zowel qua vochtgehalte als temperatuur. Door stijgende temperaturen tijdens de zomermaanden of wanneer de verwarming weer aangaat, vertoont hout barsten en spleten. Het hout droogt verder uit vanaf het oorspronkelijke vezelverzadigingspunt. Scheuren en spleten maken allemaal deel uit van het verouderingsproces van het hout.Waarschijnlijk heb je dit ooit eens gezien in de eikenbalkstructuur in een oude bar. Ook daar valt de balk niet zomaar uit elkaar. Je hebt een prachtig stukje natuurkunst om te bewonderen bij jouw thuis. Onze producten zijn gemaakt om jarenlang mee te gaan en met de juiste zorg kan het een leven lang mee te gaan.

Moet ik de krabpaal onderhouden?

Binnenmeubels hoef je niet te onderhouden. Buitenmeubels hebben wel wat extra aandacht na een paar jaar. Hier mag je gerust contact met ons over opnemen.