“Hi, Ik ben Mirjam van Cato Deco. Ik ben geboren in Kampen en nu met veel plezier woonachtig in IJhorst (Drenthe). Als echte creatieveling ben ik al een aantal jaar bezig met het bedenken en maken van houten krabpalen op maat.

Zoals je vast al wel kan raden ben ik dol op de natuur. Ik vind het heerlijk om lekker buiten te zijn en met natuurproducten te werken. In het bijzonder natuurlijk met hout. Want elk stuk hout is weer anders. Ik vind het geweldig om te spelen met de details van berk, om de hardheid van eiken optimaal te gebruiken en om mooie dingen te maken van het bewerkelijke hout van de kastanje.

Het feit dat ik deze voorliefde voor de natuur kan combineren met mijn liefde voor katten en contact met verschillende andere kattenliefhebbers is heel gaaf. Want zonder goed contact geen krabpaal op maat! Ik neem dan ook altijd de tijd om te bespreken wat mensen graag thuis willen hebben en welke houtsoorten in huis passen. Een heel proces waar ik van begin tot eind erg bij betrokken bij ben, en waarbij ik natuurlijk ook de kattenwensen in mijn achterhoofd houdt.

Want in mijn ogen hebben ook katten een goed thuis nodig. Ik denk stiekem dan ook altijd een beetje vanuit de psychologie van de kat. Dat is zeker wel eens een uitdaging, en soms is het even puzzelen om de juiste plek en de juiste krabpaal bij elkaar te brengen. Maar als ik dan uiteindelijk zo’n houten kunstwerk meegeef en een paar uur later foto’s ontvangen van blije katten die hoog in de krabpaal zitten. Tja, wat wil je dan nog meer!”